Οι αποστειρωτές Covid-19 Sterilizer Pulse στο Hospitality Online Week του 100% Hotel Show

 

Welcome to your Covid-19 FREE HOTEL

Στα πλαίσια της πρώτης 100% Hospitality Online Week του 100% Hotel Show,  πραγματοποιήθηκε το τέταρτο Live Session με τίτλο «Νέες λύσεις για το λειτουργικότερο Operation των Ξενοδοχείων».
Ανάμεσα στους ομιλητές ο κ. Νίκος Ασίκης ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Ow Andros Luxury Suites και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρία Virtuality Promo, που έχει αναπτύξει ANTI COVID προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Η εταιρία δραστηριοποιείται τα τελευταία 14 χρόνια στο τομέα ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας, καινοτομίας και τεχνητής νοημοσύνης.

Σε συνεργασία με εταιρία κατασκευής ιατρικών μηχανημάτων LASER στην Flodira των Ηνωμένων Πολιτειών, σχεδιάσαν και ανέπτυξαν μια σειρά ιατρικών αποστειρωτών με την ονομασία COVID-19 STERILIZERS.Το όνομα της σειράς είναι αντιπροσωπευτικό της λειτουργίας των μηχανημάτων. Πρόκειται για μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας τα οποία με χρήση της ακτινοβολίας UVC  αποστειρώνουν επιφάνειες και τον αέρα, σε μόλις 5 λεπτά, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Οι COVID-19 STERILIZERS είναι σχεδιασμένοι αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση και ειδικότερα σχεδιασμένοι για την αποστείρωση ξενοδοχείων.

Στο ερώτημα της συνονιστριας της συζητησης Σουζάνας Θεοδωρίδου από την Grekaddict για πληροφορίες σχετικά με τους αποστειρωτές UVC STERILIZERS PRO+ PULSE ο κ. Ασίκης ενημέρωσε το κοινό τα ακόλουθα:

H ομάδα της Covid-19 Sterilizers κατάφερε να μετατρέψει ένα αμιγώς ιατρικό αποστειρωτή αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, σε ένα εμπορικό προσιτό μοντέλο αποστειρωτή για χρήση σε ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις.

 • Οι Covid-19 Sterilizers χρησιμοποιούν πολύ ισχυρούς λαμπτήρες ΠΑΛΜΙΚΗΣ ακτινοβολίας, που είναι έως και 2 εκατομμύρια φορές ισχυρότεροι, από τις κλασικές λάμπες UVC φθορίου.
 • Η ΠΑΛΜΙΚΗ ακτινοβολία UVC προσφέρει το πλεονέκτημα της ταχύτητας και κυρίως της πολλαπλής αποστείρωσης σε μια συνεδρία. Ενδεικτικά ένα δωμάτιο 100 τετραγωνικών μέτρων, μπορεί να αποστειρωθεί με έναν παλμικό αποστειρωτή σε μόλις 5 λεπτά, εκθέτοντας τα μικρόβια και τους ιούς σε 1.800 θανατηφόρες δόσεις ακτινοβολίας.  Ενώ για το ίδιο δωμάτιο, μια κοινή λάμπα UVC φθορίου πρέπει να λειτουργήσει πάνω από 2 ώρες για να εκθέσει τον ιό σε μόλις 1 θανατηφόρα δόση ακτινοβολίας!
 • Η αποστείρωση γίνεται με φυσικό τρόπο, είναι Καθολική σε όλες τις Επιφάνειες και στον Αέρα, χωρίς την παραμικρή χρήση καθαριστικών, χημικών ή άλλων αναλωσίμων, ενώ δεν αφήνει πίσω της κανένα κατάλοιπο ή οσμή.
 • Οι παλμικοί λαμπτήρες των αποστειρωτών UVC Sterilizers PRO+ PULSE δεν περιέχουν υδράργυρο ή κάποιο άλλο επικίνδυνο χημικό αέριο και είναι φιλικοί με το περιβάλλον. Αντιθέτως οι κλασικοί λαμπτήρες φθορίου UVC, περιέχουν μεγάλη ποσότητα υδραργύρου!
 • Όλες οι επιφάνειες που εκτίθενται στο πανίσχυρο “φως” της παλμικής ακτινοβολίας UVC, αποστειρώνονται και απολυμαίνονται καθολικά, γιατί  η ακτινοβολία είναι τόσο σφοδρή που διεισδύει ακαριαία στο DNA και στο RNA όλων των παθογόνων οργανισμών, καταστρέφοντας το, με αποτέλεσμα να τους καθιστά εντελώς ανενεργούς και ακίνδυνους, δηλαδή απλά πεθαίνουν.
 • Το πρωτόκολλο αποστείρωσης μας προβλέπει τον βομβαρδισμό του ιού με ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ 300 θανάσιμες δόσεις ακτινοβολίας ανά συνεδρία.
 • Οι Παλμικοί UVC Sterilizers Εξουδετερώνουν αποτελεσματικά οργανισμούς που επιβιώνουν ακόμα και στην απευθείας επαφή τους με την χλωρίνη.

 

Η αποστείρωση στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου:

 

Νέα μέθοδος αποστείρωσης δωματίων ξενοδοχείου με τους UVC Sterilizers PRO+ PULSE

Αρχικά για τα δωμάτια ξενοδοχείων η Covid-19 Sterilizers διαθέτει δύο τύπους, τον

UVC STERILIZER PRO+ PULSE STAND

 

UVC Sterilizer PRO+ PULSED STAND

και τον

UVC STERILIZER PRO+ PULSE BRIEFCASE

covid-19 sterilizer pro

 

UVC STERILIZER PRO+ PULSE BRIEFCASE
 • Η καμαριέρα, μετά την ολοκλήρωση του τακτικού housekeeping στο δωμάτιο, τοποθετεί σε κεντρικό σημείο, τον Sterilizer και τον ενεργοποιεί απλά με το πάτημα ενός κουμπιού ή από το τηλεκοντρόλ, ή από το κινητό της τηλέφωνο μέσα από το application μας.
 • Η διαδικασία αποστείρωσης διαρκεί μόλις 5 λεπτά. Η καμαριέρα συνεχίζει την εργασία της κανονικά στο επόμενο δωμάτιο, χωρίς καθυστερήσεις και αναμονές για την αποστείρωση.
 • Μόλις τελειώσει το τακτικό housekeeping του δεύτερου δωματίου μεταφέρει και σε αυτό τον sterilizer, για να εκτελέσει και εκεί την αποστείρωση. Αυτή η ρουτίνα συνεχίζεται απρόσκοπτα σε όλη την βάρδια, χωρίς να επιβαρύνεται καθόλου το χρονικό πρόγραμμα της καμαριέρας. Οι πελάτες σας κατά την είσοδο τους στο δωμάτιο, βλέπουν την σήμανση αποστείρωσης, κάτι που προσφέρει μεγάλο added value στο ξενοδοχείο, το οποίο αποκτά πιστοποίηση “COVID-19 FREE HOTEL”. 
 • Τα πλεονεκτήματα είναι πολλαπλά και ένα εξ αυτών αφορά στην αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος, αφού το ξενοδοχείο πιθανόν θα μπορέσει να αποφύγει μια καραντίνα εν μέσω της σεζόν. Τις επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσουμε με το υπουργείο υγείας και τον ΟΔΥ προκειμένου να επανεξεταστεί η οδηγία περί καραντίνας ενός ξενοδοχείου σε περίπτωση κρούσματος, ώστε να μην επιβληθεί καραντίνα εφόσον πραγματοποιηθεί καθολική αποστείρωση σε όλα τα facilities με τους Covid-19 Sterilizers.

Ασφάλεια και χρήση:

 • Κατά την συνεδρία αποστείρωσης δεν θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο άνθρωποι, ζώα και φυτά. Για λόγους ασφαλείας, οι UVC Sterilizers PRO+ είναι εφοδιασμένοι με διπλά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, για να διακόπτουν ακαριαία και αυτόματα την λειτουργία τους, εφόσον εντοπίσουν κινούμενο άνθρωπο ή ζώο στον χώρο.
 • Δεν χρειάζεται καμία ειδική γνώση ή εκπαίδευση του προσωπικού που χειρίζεται τους αποστειρωτές, αλλά θα πρέπει να τηρούνται οι βασικές οδηγίες χρήσης.
 • Η ακτινοβολία UVC εξαφανίζεται ακαριαία αμέσως μόλις σβήσει η συσκευή και δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τον άνθρωπο ή τα ζώα που θα εισέλθουν στον χώρο. Άλλωστε για αυτόν τον λόγο χρησιμοποιείται παγκοσμίως η ακτινοβολία UVC στην βιομηχανία τροφίμων για την αποστείρωση νωπών τροφίμων και φρούτων, πριν την αεροστεγή συσκευασία τους.
 • Σε ότι αφορά την αλλοίωση των πλαστικών, πράγματι οι κλασικές λάμπες αποστείρωσης φθορίου έχει αποδειχθεί ότι αλλοιώνουν σε μερικές περιπτώσεις τα πλαστικά, Παρ’ όλα αυτά για την καινοτόμα παλμική τεχνολογία, που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα, αποκλειστικά στην Αμερική, δεν υπάρχει ούτε μια σχετική αναφορά για αλλοίωση του πλαστικού.

Καθαριότητα ή αποστείρωση; Το μηχάνημα έρχεται να αντικαταστήσει την κανονική καθαριότητα ή συμπληρωματικά;

 • Όχι, η κλασική φροντίδα του δωματίου και η καθαριότητα δεν πρέπει να υποβαθμιστεί και δεν αντικαθίσταται από την χρήση του UVC Sterilizer PRO+.  Όμως δεν υπάρχει και κανένας λόγος για να αναβαθμιστεί. Δηλαδή δεν είναι απαραίτητο να ζητήσουμε από τις καμαριέρες μας, να σαπουνίζουν τον τοίχο ή να ψεκάζουν τα πάντα με απολυμαντικό και χλωρίνη. Ενώ δεν χρειάζεται να αφήνουμε μια κενή ημέρα ανάμεσα σε δύο κρατήσεις του ιδίου δωματίου.
 • Οι COVID-19 STERILIZER μας προσφέρουν την κανονικότητα στην καθαριότητα, που γνωρίζαμε προ της εισβολής του Κορωνοϊού. Δυστυχώς με συμβατικά μέτρα είναι ανθρωπίνως αδύνατο να μπορέσει μια καμαριέρα να αποστειρώσει έναν μολυσμένο καναπέ. Δεν μπορεί να τον ψεκάσει με απολυμαντικό γιατί θα βραχεί ή θα ξεβάψει. Τα απολυμαντικά αφήνουν πίσω τους δυσάρεστες οσμές, χημικά και υπολείμματα.
 • Η μόνη μακροχρόνια και καθημερινή δυνατότητα αποστείρωσης είναι με την χρήση της ακτινοβολίας UVC που δεν χρησιμοποίει χημικά και δε αφήνει πίσω της υπολείμματα.

Nέα προϊόντα και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις νέες ανάγκες των ξενοδόχων για την επόμενη μέρα του Covid19

 • H Covid-19 Sterilizers έχει σχεδιάσει μια σειρά από διαφορετικά μοντέλα sterilizers που καλύπτουν μικρότερες και μεγαλύτερες ανάγκες, όπως για παράδειγμα μοντέλα για:
 • Eστιατόρια ξενοδοχείων
 • Aποδυτήρια
 • Γυμναστήριο
 • Δωμάτια θεραπειών
 • SPA
 • Shuttle Bus και Τουριστικά λεωφορεία
 • Ενδεικτικά έχουμε μοντέλα που καλύπτουν μέχρι και την ανάγκη για αποστείρωση αεροσκαφών, σταδίων, του Μετρό και άλλων μεγάλων κοινόχρηστων χώρων.

Ο κ. Ασίκης κλείνοντας ενημέρωσε τους συναδέλφους ξενοδόχους, ότι : “με στόχο να βοηθήσουμε τον κλάδο και γενικότερα τον Ελληνικό τουρισμό, προσφέρουμε αποκλειστικά στα ξενοδοχεία και στις επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο του τουρισμού, έκπτωση 50% στην αγορά των UVC Sterilizers PRO+ PULSE“.

Δείτε εδώ το τέταρτο Live Session του Hospitality Online Week του 100% Hotel Show.