COVID-19
καθημερινή αποστείρωση επιχειρήσεων
με τη δύναμη της ακτινοβολίας UVC

Απαντάμε στα πιο συχνά σας ερωτήματα

O COVID-19 ανήκει στην οικογένεια των Κορωνοϊών. Οι Κορωνοϊοί είναι ιοί με εξωτερικό περίβλημα και φέρουν ως γονιδίωμα ένα μονόκλωνο RNA θετικής(+) πολικότητας. Το γονιδίωμα των Κορωνοϊών έχει μέγεθος περίπου 26 με 32 χιλιάδες βάσεις, το μεγαλύτερο μεταξύ των ιών RNA. Έχει αποδειχθεί εργαστηριακά, ότι όλοι οι Κορωνοϊοί που είναι παρόμοιοι στην κατασκευή τους με τον Covid-19, είναι ευαίσθητοι στην ακτινοβολία UV-C και ότι απενεργοποιούνται (πεθαίνουν) επιτυχώς εφόσον εκτεθούν στην ενδεδειγμένη δόση ακτινοβολίας.  Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούμε και με την πολλαπλάσια εκπομπή ενέργειας που προτείνουμε, ο Covid-19 απενεργοποιείται επιτυχώς μετά από 5 λεπτά λειτουργίας του αποστειρωτή, που ισούται με 300 φορές την ενδεδειγμένη ενέργεια για την απενεργοποίηση του Κορωνοϊού (Mers).

Η σύντομη απάντηση είναι – λεπτά – ωστόσο, η πραγματικότητα είναι λίγο πιο περίπλοκη από αυτό. Η αποτελεσματικότητα της ακτινοβολίας UV-C βασίζεται α) στη μεταβλητή του χρόνου (δηλαδή στην διάρκεια έκθεσης), β) στην ένταση της πηγής (πόσο «φωτεινό» είναι το «φως», ισχύς) και γ) στην απόσταση (πόσο μακριά είναι η πηγή της ακτινοβολίας από την επιφάνεια που φέρει το μικροβιακό και ιικό φορτίο). Επιπλέον, επειδή διαφορετικά παθογόνα απαιτούν διαφορετικά επίπεδα UV-C για την απενεργοποίησή τους, δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη απάντηση, σχετικά με το πόσο χρόνο χρειάζεται για να σκοτωθούν όλα τα βακτήρια, καθώς αυτό εξαρτάται, επίσης, και από τον τρόπο κατασκευής του κυττάρου για κάθε τύπο βακτηρίου. Τα καλά νέα είναι ότι τα βακτήρια και οι ιοί είναι πολύ ευαίσθητοι στην ενέργεια UV-C και απενεργοποιούνται επιτυχώς, ειδικά όταν συγκρίνονται με ένα σπορογόνο, όπως το C-diff.

Επειδή οι ιοί και τα βακτήρια δεν είναι ζωντανοί οργανισμοί με την ευρύτερη έννοια, στην επιστημονική κοινότητα δεν χρησιμοποιείται ο όρος «σκοτώνει», αλλά ο ισοδύναμος επιστημονικός όρος «απενεργοποιεί». Η υπεριώδης ακτινοβολία δεν “σκοτώνει” τα βακτήρια με την ευρύτερη έννοια, αλλά όπως το οινόπνευμα και η χλωρίνη αναστέλλει την αναπαραγωγή τους, δηλαδή τα αποστειρώνει, μέσω της καταστροφής του DNA τους. Μια πιο λεπτομερής εξήγηση είναι ότι η ακτινοβολία UV-C απορροφάται από το DNA και το RNA που περιέχεται στα κύτταρα, και αυτό δημιουργεί διμερή ή «διπλό δεσμό» μεταξύ γειτονικών νουκλεοτιδίων (πχ. θυμίνης). Ο σχηματισμός αυτών των διμερών είναι αυτός που αναστέλλει την ικανότητα της αλυσίδας να διπλασιάζεται, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στο θάνατο της αποικίας! Επειδή αναγνωρίζουμε την πολυπλοκότητα της απάντησης αναφορικά με το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να “σκοτωθούν τα βακτήρια και οι ιοί”, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις μεταβλητές (απόσταση, ισχύς, χρόνος), παρέχουμε συγκεκριμένες οδηγίες χρήσης ανά τύπο αποστειρωτή, ώστε να μην χρειάζεται οι πελάτες μας να πραγματοποιούν πολύπλοκες μαθηματικές πράξεις για να υπολογίσουν μόνοι τους τον απαραίτητο χρόνο λειτουργίας του αποστειρωτή. Όλα τα μοντέλα μας COVID-19 STERILIZERS χρησιμοποιούν αποκλειστικά τεχνολογία “UV-C Pulse Radiation” (παλμική εκπομπή ακτινοβολίας), η οποία είναι έως και 170 εκατομμύρια φορές ισχυρότερη σε σύγκριση με τις γνωστές UV-C λάμπες φθορισμού. Αυτή η εξαιρετικά μεγάλη παλμική ισχύς, μας δίνει την δυνατότητα μέσα σε ένα δευτερόλεπτο να εκθέτουμε τον ιό σε υπέρ-πολλαπλάσια θανατηφόρα ακτινοβολία UV-C από εκείνη που αρκεί για να «σκοτωθεί». Για να διασφαλίσουμε ότι η αποστείρωση θα είναι επιτυχής σε κάθε περίπτωση, έχουμε προ-ρυθμισμένους τους COVID-19 STERILIZERS μας, ώστε να πραγματοποιούν 300 ολοκληρωμένες αποστειρώσεις σε χρονικό διάστημα μόλις 5 λεπτών.

Οι UVC Sterilizers Pulse, αποστειρώνουν τις επιφάνειες αλλά και τον αέρα.

Είναι γνωστό ότι εάν κάποιος ασθενής φτερνιστεί μέσα σε έναν κλειστό χώρο, τα σωματίδια από το φτέρνισμα μετατρέπονται σε αεροζόλ που αιωρείται στην ατμόσφαιρα για έως και τρεις ώρες. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να κολλήσει μια ασθένεια από αιωρούμενα σωματίδια ακόμα και όταν ο ασθενής έχει αποχωρήσει από το σημείο, έως και τρεις ώρες νωρίτερα. Αυτή η πιθανότητα μηδενίζεται μετά από μια συνεδρία αποστείρωσης με τους UVC Sterilizers Pulse.

Η έκθεση στην ακτινοβολία UV-C που απαιτείται για την αδρανοποίηση διαφορετικών μικροοργανισμών ποικίλλει, ωστόσο δεν υπάρχουν γνωστοί μικροοργανισμοί και παθογόνα που να έχουν ανοσία στην UV-C. Για αυτό και χρησιμοποιείται με απόλυτη επιτυχία κατά των βακτηρίων, των ιών και των πρωτόζωον (ακάρεα κτλ). Άλλωστε, αυτός είναι ο λόγος που τα τελευταία σαράντα χρόνια, η UV-C ακτινοβολία χρησιμοποιείται καθολικά για την αποστείρωση χειρουργείων, μονάδων εντατικής θεραπείας, επιφανειών, εξοπλισμού και εργαλείων, από μικροβιολογικά εργαστήρια, νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα που επιβαρύνονται με παθογόνους οργανισμούς.

Με τα σωστά μέσα ατομικής προστασίας, ναι είναι ασφαλής.

Η UV-C ακτινοβολία είναι απολύτως ασφαλής όταν προστατεύονται τα μάτια και το δέρμα.

Χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, η παρατεταμένη, άμεση έκθεση στην ακτινοβολία UV-C μπορεί να προκαλέσει προσωρινή ερυθρότητα του δέρματος και ερεθισμό των ματιών, αλλά δεν προκαλεί καρκίνο του δέρματος ή καταρράκτη, εφόσον βέβαια η έκθεση του ατόμου είναι ολιγόλεπτη και χωρίς να πραγματοποιείται απευθείας οπτική επαφή με την UV-C λάμπα την ώρα που λειτουργεί.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας αποστείρωσης μπορείτε να εισέλθετε στον χώρο, στο οποίο δεν υπάρχει απολύτως κανένα υπολειπόμενο ποσοστό ακτινοβολίας στις επιφάνειες και στον αέρα.

Οι απόψεις διίστανται, πρόσφατες Αμερικανικές αναφορές υποδηλώνουν ότι το υπεριώδες φως (UV) μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ανθρώπινο σώμα για την απολύμανση έναντι του Κορωνοϊού. Όμως, οι οργανισμοί «International Ultraviolet Association (IUVA)» και η «RadTech North America», που αποτελούνται, από προμηθευτές εξοπλισμού UV, επιστήμονες, μηχανικούς, συμβούλους και μέλη ιατρικών επαγγελμάτων, ενημερώνουν το κοινό ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα που να συμβουλεύουν ή να επιτρέπουν την ασφαλή χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας UVC απευθείας στο ανθρώπινο σώμα σε μήκη κύματος και εκθέσεις που αποδεικνύεται ότι σκοτώνουν αποτελεσματικά ιούς, όπως ο SARS-CoV-2 (Covid-19). Η UV-C ακτινοβολία, υπό συνθήκες που σκοτώνουν τέτοιους ιούς, είναι επίσης γνωστό ότι προκαλούν σοβαρά εγκαύματα στο δέρμα, σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις καθημερινής και μεγάλης έκθεσης καρκίνο του δέρματος και βλάβη στα μάτια. Με τις μέχρι σήμερα μελέτες  ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΙΩΔΕΣ ΦΩΣ.

Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση τεχνολογίας UV για την απολύμανση:

Το υπεριώδες φάσμα αποτελείται από μια ζώνη ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε μεγαλύτερες και μικρότερες συχνότητες (nm) από το ορατό φως. Το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα που αφορά την ακτινοβολία UV (ultraviolet)  χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες: UV-A (400 – 315 nm), UV-B (315 – 280 nm), UV-C (280 – 200 nm) και vacuum-UV (VUV, 100 – 200 nm). Οι UV-Α και UV-B φτάνουν στην επιφάνεια της γης ενώ η UV-C αντανακλάται καθολικά από το στρώμα του όζοντος της ατμόσφαιρας. Οι UV-A και UV-B είναι γνωστό ότι αποτελούν κοινές αιτίες του ηλιακού εγκαύματος και με πιο μακροπρόθεσμη έκθεση, του μελανώματος. Οι κίνδυνοι της έκθεσης του ανθρώπου στην ακτινοβολία UV-A και UV-B είναι γνωστοί και για αυτό χρησιμοποιούνται ευρέως αντηλιακά και γυαλιά ηλίου με φίλτρα UV-A και UV-B. Η ηλιακή υπεριώδης ακτινοβολία UV-A και UV-B μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για σκοπούς απολύμανσης. Η έκθεση των αντικειμένων ή του νερού, αρκετές ώρες έως και ημέρες μπορεί να είναι αποτελεσματική στην απολύμανση επιφανειών και του νερού. Οι τεχνητές πηγές UV-Α και UV-B δεν χρησιμοποιούνται όμως για την απολύμανση γιατί είναι εξαιρετικά αργές. Σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου όπου δεν υπάρχει πόσιμο νερό, συνηθίζεται να αφήνουν πλαστικά διάφανα μπουκάλια νερού για πολλές ημέρες στον ήλιο προκειμένου να το αποστειρώσουν. Η UV-C όμως χρησιμοποιείται για την απολύμανση για περισσότερο από έναν αιώνα, με εφαρμογές στην επεξεργασία του νερού, συστήματα αερισμού, και επιφάνειες. Η χρήση της UV-C ως απολυμαντικού παράγοντα επιβεβαιώνεται από την επιστημονική έρευνα εδώ και δεκαετίες. Η ακτινοβολία UV-C απορροφάται από το DNA και το RNA (φορείς γενετικής πληροφορίας για όλες τις μορφές ζωής), αλλάζοντας τη δομή τους. Αυτή η βλάβη αναστέλλει την ικανότητα των προσβεβλημένων κυττάρων να αναπαραχθούν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να μολύνουν και έτσι, δεν είναι πλέον επικίνδυνα. Με τον ίδιο τρόπο που η UV-C μπορεί να αδρανοποιήσει βακτήρια και ιούς, μπορεί να είναι επιζήμια και για τα ανθρώπινα κύτταρα, καθώς και τα κύτταρά μας περιέχουν επίσης DNA. Αυτή η έκθεση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, βλάβη στον κερατοειδή, και μεταλλάξεις κυττάρων οδηγώντας σε καρκίνο. Η έκθεση στην ακτινοβολία UV-C έχει νομοθετηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, με κοινή αποδοχή του κινδύνου για την ανθρώπινη υγεία και τα επίπεδα ασφαλούς έκθεσης. Αυτοί οι κανονισμοί και τα πρότυπα θέτουν όρια στην επιτρεπόμενη έκθεση, αν και σε όλες τις περιπτώσεις συνιστάται να αποφεύγεται καθολικά η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, όποτε είναι δυνατόν.

Συνοπτικά:

  • Η ακτινοβολία UV-C στο δέρμα, στα μάτια ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος θα πρέπει να αποφεύγεται όταν αυτό είναι δυνατό.
  • Να φοράτε πάντα κατάλληλα ατομικά μέσα προστασίας όταν χειρίζεστε μη θωρακισμένες πηγές ακτινοβολίας UV-C (π.χ. μακρυμάνικα ρούχα, γάντια και μια γυάλινη ή πλαστική προσωπίδα προσώπου) Η ακτινοβολία UV-C δεν μπορεί να διαπεράσει καμία διάφανη επιφάνεια όπως γυαλί, πλαστικό κτλ.
  • Χρησιμοποιείτε πάντα τις συσκευές UV-C σύμφωνα με τις οδηγίες λειτουργίας του κατασκευαστή, για την εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας, και εντός κατάλληλων περιβλημάτων όπου έχει ελεγχθεί η διαρροή φωτός και όπου οι κίνδυνοι έχουν αντιμετωπιστεί σωστά.

Ναι, οι παλμικοί UV-C λαμπτήρες σκοτώνουν πάνω από το 99,9999% των ιών, των αερομεταφερόμενων βακτηρίων, των σπορίων και των μυκήτων εφόσον χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Ενώ, απολυμάνουν εξίσου αποτελεσματικά επιφάνειες και τον αέρα.

Οι μικροβιοκτόνοι λαμπτήρες UV-C Pulse  έχουν διάρκεια περίπου 2.000 ώρες (ένα έτος) καθημερινής χρήσης, με μόνο 20% μείωση στην απόδοση κατά τη διάρκεια του ενός έτους. Οι κοινοί λαμπτήρες UV-C φθορισμού που χρησιμοποιούν άλλοι κατασκευαστές, έχουν συνήθως διάρκεια ζωής 9.000 ώρες και αυτό γιατί η ακτινοβολία UV-C που παράγουν είναι περίπου 170 εκατομμύρια φορές μικρότερη σε σχέση με τους λαμπτήρες UV-C Pulsed που χρησιμοποιούμε αποκλειστικά στους COVID-19 STERILIZERS PULSE.

Η έκθεση της μικροβιοκτόνου UV-C ακτινοβολίας είναι αποτέλεσμα του χρόνου και της έντασης.

Οι υψηλές εντάσεις για σύντομο χρονικό διάστημα και οι χαμηλές εντάσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ουσιαστικά ίσες σε θανατηφόρα δράση στα βακτήρια

Ο νόμος των αντίστροφων τετραγώνων ισχύει για τη μικροβιοκτόνο υπεριώδη ακτινοβολία, όπως και για το φως, δηλαδή, η δύναμη θανάτωσης μειώνεται καθώς η απόσταση από τους λαμπτήρες αυξάνεται. Το μέσο βακτήριο θα θανατωθεί το πολύ σε πέντε με δέκα δευτερόλεπτα σε απόσταση 2 μέτρων από τον λαμπτήρα ενός COVID-19 STERILIZER PULSE. Παρ’ όλα αυτά το πρωτόκολλο αποστείρωσης μας προτείνει διάρκεια αποστείρωσης πέντε λεπτών, έτσι ώστε το βακτήριο ή ο ιός να δεχθεί 300 θανατηφόρες δόσεις αντί για μόλις δέκα.

Το υπεριώδες φως εκπέμπεται σε μήκη κύματος με μικροβιοκτόνο δράση – από 200-280nm και καθιστά τους παθογόνους οργανισμούς αποστειρωμένους, δηλαδή δεν μπορούν να αναπαραχθούν. Όταν οι οργανισμοί δεν μπορούν πλέον να αναπαραχθούν, δεν μπορούν να μεταδοθούν στους ανθρώπους και πεθαίνουν.

Οι μικροβιοκτόνοι λαμπτήρες UV-C Pulse παράγουν τεράστιες ποσότητες ακτινοβολίας ανά χιλιοστό του δευτερολέπτου και για αυτό αναπτύσσουν μεγάλες θερμοκρασίες, για αυτό και κατασκευάζονται από ειδικά κράματα γυαλιού.

Όταν ο αποστειρωτής είναι σε λειτουργία, αλλά και για διάστημα τουλάχιστον 3 λεπτών μετά την απενεργοποίηση του, δεν θα πρέπει να αγγίξει κανείς την λάμπα γιατί θα του προκαλέσει ακαριαία έγκαυμα ενώ είναι πολύ πιθανό να σπάσει η λάμπα.  Οι λαμπτήρες φθορισμού UV-C επειδή εκπέμπουν ελάχιστη ενέργεια συγκριτικά με μια Pulsed UV-C, δεν θερμαίνονται πολύ και αποδίδουν θερμότητα περίπου ίδια με τους λαμπτήρες φθορισμού.

Όχι! Απαγορεύεται να ακουμπήσετε τον λαμπτήρα οποιαδήποτε στιγμή. Η λιπαρότητα των χεριών θα αφήσει ένα λεπτό στρώμα λίπους επάνω στον λαμπτήρα, με αποτέλεσμα όταν αυτός ανάψει οι υψηλές θερμοκρασίες που θα αναπτυχθούν θα διαταράξουν την ομοιογένεια του γυαλιού και ο λαμπτήρας θα σπάσει.

Όχι! Οι λαμπτήρες μας που είναι τεχνολογίας UVC Pulse περιέχουν αέριο που είναι ασφαλές για τον άνθρωπο, οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον.

Οπότε εάν σπάσει ο λαμπτήρας, δεν κινδυνεύετε από τοξικά αέρια ή άλλα χημικά, πλην φυσικά των σπασμένων γυαλιών. Σε αντίθεση, εάν χρησιμοποιήσετε λάμπες UV-C φθορισμού, που περιέχονται σε συστήματα αποστείρωσης άλλων κατασκευαστών, κινδυνεύετε άμεσα γιατί περιέχουν υδράργυρο! Για τον ίδιο λόγο οι κατασκευαστές των λαμπτήρων τύπου UV-C φθορισμού, στις οδηγίες χρήσης αναφέρουν ότι δεν πρέπει να αγγίξετε τον λαμπτήρα, ότι δεν πρέπει να σπάσει και ότι η απόσυρσή τους γίνεται μόνο σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης λαμπτήρων που περιέχουν επικίνδυνα και τοξικά αέρια.

Η έκθεση της μικροβιοκτόνου υπεριώδους ακτινοβολίας είναι αποτέλεσμα του χρόνου λειτουργίας και της έντασης (δηλαδή πόσο ισχυρή είναι η λάμπα). Οι υψηλές εντάσεις για σύντομο χρονικό διάστημα και οι χαμηλές εντάσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ουσιαστικά ίσες σε θανατηφόρα δράση στα βακτήρια. Ο νόμος των αντίστροφων τετραγώνων ισχύει για τη μικροβιοκτόνο υπεριώδη ακτινοβολία, όπως και για το φως. Δηλαδή η δύναμη εξόντωσης των παθογόνων οργανισμών, μειώνεται καθώς η απόσταση από τους λαμπτήρες αυξάνεται. Με τους ισχυρούς λαμπτήρες μας UV-C Pulsed, το μέσο βακτήριο και ιός θα θανατωθεί σε μόλις δέκα δευτερόλεπτα σε απόσταση 2 μέτρων από τον Covid-19 Sterilizer. Στο διάστημα των δέκα δευτερολέπτων θα δεχθεί την δεκαπλάσια ποσότητα ακτινοβολίας από εκείνη που απαιτείται για να «σκοτωθεί», δηλαδή είναι σαν να τον «σκοτώνουμε» δέκα φορές. Σε αντίθεση, οι λάμπες UV-C τύπου φθορισμού που χρησιμοποιούνται σε όλα τα άλλα συστήματα αποστείρωσης, χρειάζονται  800 δευτερόλεπτα για να «σκοτώσουν» μόλις μία φορά τον ιό και 8.000 δευτερόλεπτα (δηλ. 2 ώρες και 33 λεπτά) για να τον «σκοτώσουν» μόλις δέκα φορές.

Η παρατεταμένη, άμεση έκθεση στην ακτινοβολία UV-C, μπορεί να προκαλέσει προσωρινή ερυθρότητα του δέρματος και ερεθισμό των ματιών, αλλά δεν προκαλεί καρκίνο του δέρματος ή καταρράκτη.

Παρ’ όλα αυτά τα συστήματά μας σχεδιάζονται με γνώμονα την ασφάλεια.

Χρησιμοποιούμε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και ανιχνευτές κίνησης που δεν επιτρέπουν την έκθεση ανθρώπων και ζώων στην ακτινοβολία, καθώς διακόπτουν σε χιλιοστά του δευτερολέπτου την λειτουργία του συστήματος μόλις ανιχνευθεί κινούμενος άνθρωπος ή ζώο στον χώρο ενώ μόλις απομακρυνθεί ο άνθρωπος ή το ζώο από τον χώρο ξεκινάει αυτόματα η διαδικασία αποστείρωσης. Εάν εκτεθείτε στο άμεσο μικροβιοκτόνο φως, αυτό μπορεί να  κάψει την κορυφαία στιβάδα του δέρματός σας.

Εάν παρ’ όλα αυτά εκτεθούν τα μάτια σας στην ακτινοβολία, θα προκληθεί προσωρινή βλάβη όμοια με εκείνη που προκαλείται από τη «λάμψη του οξυγονοκολλητή» και μπορεί να αισθανθείτε τα μάτια σας ξηρά ή τραχιά.

 

Η μακροχρόνια έκθεση του μικροβιοκτόνου φωτός UV-C στο πλαστικό θα μειώσει τη διάρκεια ζωής του πλαστικού κατά περίπου 10%.

Παράδειγμα: Εάν το πλαστικό θα διαρκούσε κανονικά περίπου δέκα έτη, και εκτίθεται όλη την ώρα στο μικροβιοκτόνο φως UV-C, θα πρέπει πιθανώς να αντικατασταθεί στα 9 έτη. Οι παροδικές βαφές και τα χρώματα μπορεί να εξασθενίσουν από την παρατεταμένη έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες, σε σπάνιες περιπτώσεις.

 

Όχι – η μικροβιοκτόνος UV-C αποστειρώνει μόνο ό,τι μπορεί να αγγίξει.

Για παράδειγμα ο τοίχος πίσω από μια εντοιχισμένη τηλεόραση δεν μπορεί να αποστειρωθεί γιατί καλύπτεται πλήρως από το σώμα της τηλεόρασης.

Ο γενικός κανόνας της ακτινοβολίας UV-C είναι «Απολυμαίνει ό,τι βλέπει».

Όπως μια κοινή λάμπα «φωτίζει» ένα ολόκληρο δωμάτιο, έτσι και η λάμπα του αποστειρωτή «φωτίζει» όλο τον χώρο. Ό,τι φωτίζεται αποστειρώνεται!

Για τον λόγο αυτό, όταν υπάρχουν μεγάλα εμπόδια στον χώρο που δημιουργούν απόλυτη σκίαση σε συγκεκριμένες επιφάνειες, συστήνεται η διεξαγωγή περισσότερων συνεδριών αποστείρωσης, με τοποθέτηση του αποστειρωτή σε διαφορετικά σημεία του δωματίου έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η έκθεση όλων των επιφανειών χωρίς «τυφλά σημεία».

Όχι – Η αποστείρωση με τους UVC Sterilizers Pulse είναι οικολογική. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά ή άλλα καθαριστικά, ενώ δεν αφήνει κατάλοιπα.

Ναι αλλά πάντοτε με την τήρηση των οδηγιών χρήσης.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να εκτίθενται στην ακτινοβολία άνθρωποι ζώα και φυτά.

Αποστειρωτές UV-C έχουν χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε σπίτια, νοσοκομεία, εργαστήρια, αποστειρωμένα δωμάτια, γραφεία ιατρών, εμπορικά κτήρια, εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων και άλλα επαγγελματικά και οικιακά περιβάλλοντα σε όλο τον κόσμο και γενικότερα σε οποιοδήποτε μέρος υπάρχει ανάγκη για μέγιστη καθαρότητα του αέρα και των επιφανειών.

 

Ναι – οι μικροβιοκτόνοι λαμπτήρες UV-C Pulse σκοτώνουν μέχρι και το 99,9999% των περισσότερων ιών, των αερομεταφερόμενων βακτηρίων και των σπορίων μούχλας.

Ναι – οι μικροβιοκτόνοι λαμπτήρες UV-C Pulse σκοτώνουν μέχρι και το 99.9999% της μούχλας και θα βοηθήσουν στην αποτροπή της μελλοντικής αύξησής της.

Πολύ σπάνια – ανάλογα με το περιβάλλον, οι λαμπτήρες UV-C πρέπει να ελέγχονται περιοδικά (περίπου κάθε τρεις μήνες), και μπορούν να καθαριστούν με ένα εμποτισμένο με καθαρό οινόπνευμα βαμβακερό ύφασμα που δεν αφήνει χνούδι, ή με εμποτισμένο με καθαρό οινόπνευμα βαμβάκι, αλλά θα πρέπει να μην αφήσετε ίνες επάνω στην λάμπα γιατί θα καούν μόλις ανάψει ο λαμπτήρας και μπορεί να προξενήσει ζημιά στην λάμπα ή και να σπάσει.

Φοράτε πάντοτε λαστιχένια γάντια για να μην αφήσετε το λίπος που υπάρχει στα χέρια σας επάνω στον λαμπτήρα.

Αυτό θα βοηθήσει επίσης στην μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής των λαμπτήρων.

Εξαρτάται από την ιδιαιτερότητα των αναγκών σας.

Τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεστε το όζον, εκτός αν υπάρχουν σκιασμένες περιοχές που το φως UV-C δεν μπορεί να φθάσει ακόμα και εάν μεταφέρεται σε άλλο σημείο τον αποστειρωτή ακτινοβολίας UV-C.

Το όζον είναι ένας εξαιρετικά ενεργός οξειδωτικός παράγοντας και καταστρέφει μικροοργανισμούς με την επαφή.

Το όζον λειτουργεί, επίσης και για την αντιμετώπιση των οσμών.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να μεταφερθεί με τον αέρα σε μέρη που η ακτινοβολία UV-C δεν μπορεί να φτάσει άμεσα. Το όζον όμως αφήνει στην ατμόσφαιρα μια ιδιαίτερη μυρωδιά που δεν είναι ευχάριστη, ενώ αμέσως μετά την αποστείρωση απαιτείται καλός εξαερισμός του χώρου, καθώς το όζον σε μεγάλες ποσότητες είναι οξειδωτικό και μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα. Ολιγόλεπτη έκθεση στο αέριο όζον είναι ασφαλής από υγιή άτομα, αλλά απαγορεύεται οποιαδήποτε έκθεση στο όζον ιδιαίτερα από άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Όχι – η έκθεση οποιουδήποτε ζωντανού οργανισμού στην ακτινοβολία UV-C δεν επιτρέπεται. Ακόμη και τα φυτά θα πρέπει να απομακρύνονται από τον χώρο κατά την συνεδρία αποστείρωσης, διαφορετικά η UV-C θα διεισδύσει στο DNA των φυτών και θα τα καταστρέψει.

Η ακτινοβολία UV-C εκπέμπεται στην φύση από τον ήλιο, όμως σχεδόν το 100% της ακτινοβολίας αυτής ανακλάται στο διάστημα, από το στρώμα του όζοντος στην ατμόσφαιρα.

Αυτό συμβαίνει από την γένεση της ζωής στην γη, με αποτέλεσμα οι οργανισμοί να μην έχουν αναπτύξει άμυνες ή και ανθεκτικότητα στην ακτινοβολία UV-C, κάτι που συμβαίνει με την ακτινοβολία UV-A και UV-B.

Όσο πιο μικρός είναι ένας οργανισμός τόσο πιο ευάλωτος είναι στην ακτινοβολία UV-C. Οι ιοί είναι μικρότεροι από τα μικρόβια και πολύ πολύ μικρότεροι από την μούχλα και τα πρωτόζωα. Όλοι αυτοί οι οργανισμοί απενεργοποιούνται επιτυχώς με την έκθεση στην ακτινοβολία UV-C.

Ναι. Η μέθοδος ονομάζεται Ακτινοβόληση Αέρα.

Ζούμε μια πρωτόγνωρη νέα πραγματικότητα, όπου όλες οι χώρες μαστίζονται από την απειλή του Covid-19.

Η ατομική υγιεινή και η φυσική αποστασιοποίηση είναι η καλύτερη άμυνα μέχρι να βρεθεί αποτελεσματική θεραπεία.

Η αποστείρωση καταστημάτων, ξενοδοχείων, ιατρείων, σχολείων, μέσων μαζικής μεταφοράς, αεροπλάνων και γενικότερα όλων των σημείων συγκέντρωσης του κοινού είναι πλέον καθημερινή και επιβεβλημένη τακτική.

Οι μέθοδοι αποστείρωσης είναι πολλές και περιέχουν ένα ευρύ φάσμα, από την απλή χλωρίωση μέχρι και εξειδικευμένες τεχνολογικές λύσεις όπως την χρήση της ακτινοβολίας UV-C. Το μεγάλο μειονέκτημα με σχεδόν όλες τις μεθόδους αποστείρωσης πλην της UV-C, είναι η χρήση αναλωσίμων και χημικών που μετά την αποστείρωση αφήνουν πίσω τους υπολείμματα που είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Επιπλέον, είναι πολύ κοστοβόρες, αφού απαιτείται μεγάλος όγκος χημικών αναλωσίμων σε κάθε συνεδρία αποστείρωσης.

Οι αποστειρωτές UV-C Pulse δεν χρησιμοποιούν κανένα αναλώσιμο, κανένα χημικό, είναι φιλικοί προς το περιβάλλον, είναι οικολογικοί και δεν αφήνουν πίσω τους κανένα υποκατάστατο.

Όχι, η λειτουργία του αποστειρωτή είναι εξαιρετικά απλή και μπορεί να εκτελεστεί από οποιονδήποτε ενήλικο χρήστη, με το πάτημα ενός κουμπιού, με τηλεκοντρόλ, αλλά και με απομακρυσμένη διαχείριση από το κινητό σας Android και Ios, προγραμματίζοντας τις ημέρες και τις ώρες λειτουργίας που θα εκτελείται αυτόματα η αποστείρωση.

Η ακτινοβολία UV-C εξαφανίζεται ακαριαία αμέσως μόλις σβήσει η συσκευή και δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τον άνθρωπο ή τα ζώα που θα εισέλθουν στον χώρο.

Όλα τα μοντέλα μας είναι εφοδιασμένα με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, για να διακόπτεται ακαριαία και αυτόματα η λειτουργία της αποστείρωσης, εφόσον εντοπιστεί στον χώρο κινούμενος άνθρωπο ή και ζώο.

Ενώ, επαναλειτουργεί αυτόματα λίγα δευτερόλεπτα μετά την απομάκρυνση του ανθρώπου ή του ζώου από την περιοχή.

Για αυτόν τον λόγο είναι ιδανικό για Ξενοδοχεία, Γραφεία, Σχολικές Τάξεις, Εστιατόρια, Καφετέριες, Ιατρεία και γενικότερα σε κάθε κλειστό χώρο που επισκέπτονται τρίτοι, που δεν γνωρίζουν την διαδικασία αποστείρωσης και τα πρωτόκολλα απομάκρυνσης του κοινού από τον χώρο.

Ναι, η επιστημονική μας ομάδα θα συνεργαστεί μαζί σας για να αναπτύξει το καλύτερο πρωτόκολλο για τις ανάγκες των εγκαταστάσεών σας.

Ένας λαμπτήρας Pulse UV-C  εκπέμπει σχεδόν δύο εκατομμύρια περισσότερη ενέργεια το δευτερόλεπτο συγκριτικά με έναν λαμπτήρα UV-C υδραργύρου. Για αυτό το λόγο η pulse τεχνολογία προσφέρει εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα αποστείρωσης σε σύγκριση με την εξαιρετικά αργή αποστειρωτική ικανότητα μιας λάμπας υδραργύρου. Μάλιστα είναι τόσο αργές οι λάμπες υδραργύρου που οι χρήστες δεν τις χρησιμοποιούν πάντοτε στον ενδεδειγμένο χρόνο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ψευδής αίσθηση ασφάλειας που τους θέτει σε μεγάλο κίνδυνο.

Ένας λαμπτήρας Pulse UV-C εκπέμπει ακτινοβολία που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα UV, από τα  200 έως 315 nm κάνοντας την αποστείρωση πιο αποδοτική. Ενώ, οι λαμπτήρες UV-C τύπου φθορίου με υδράργυρο καλύπτουν μόνο το συγκεκριμένο μήκος κύματος UV στα 253.7 nm που περιορίζει την ικανότητα δράσης σε πολλαπλά μήκη κύματος ακτινοβολίας.

Οι μηχανισμοί κυτταρικών βλαβών της UV-C Pulse ακτινοβολίας περιλαμβάνουν την φωτοϋδρόλυση, την φωτοδιάσπαση, τον φωτοδιμερισμό και την  δημιουργία διασταυρούμενων δεσμών. Ενώ, οι λαμπτήρες  υδραργύρου πραγματοποιούν μόνο φωτοδιμερισμό.

Υλικές Φθορές (κιτρίνισμα των πλαστικών υλικών/θραύση λαμπτήρων).

Δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές φθορές από την Pulse UV-C ακτινοβολία, ενώ αντιθέτως οι λαμπτήρες υδραργύρου σε δοκιμές τρίτων, δείχνουν ότι οι συσκευές υδραργύρου μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα πλαστικά ανάλογα με τον χρόνου έκθεσης και την απόσταση.

Η Pulse UV-C ακτινοβολία δεν αφήνει κάποια δυσάρεστη οσμή κατά την διάρκεια και μετά από κάθε κύκλο αποστείρωσης, ενώ είναι γνωστό ότι αφήνουν μια οσμή καθαριότητας.

Οι λαμπτήρες υδραργύρου είναι γνωστό ότι αφήνουν μια οσμή καμένου δέρματος/μαλλιών.

Παρακαλούμε επισκεφτείτε την σελίδα, προϊόντα για να ενημερωθείτε αναλυτικά για το κόστος και τις ιδιότητες χρήσης για κάθε τύπο αποστειρωτή.

Η ίδια τεχνολογία αποστειρωτών με ίδια ισχύ, πωλείται στην Αμερική τιμές που ξεκινούν από τις 45.000 δολάρια και φθάνουν μέχρι τις 134.000 δολάρια.

Οι τιμές είναι πολύ υψηλές στην Αμερική γιατί οι κατασκευαστές απευθύνονται αποκλειστικά σε νοσοκομεία και όχι στο ευρύ κοινό, με αποτέλεσμα να έχουν ένα πολύ μικρό πελατολόγιο. Αυτό τους αναγκάζει να επιβάλλουν όλο το κόστος έρευνας και ανάπτυξης των αποστειρωτών τους, σε ελάχιστα τεμάχια προς πώληση κάτι που  οδηγεί  στην αλματώδη αύξηση του κόστους ενός αποστειρωτή.

Εμείς έχουμε ακολουθήσει ένα εντελώς διαφορετικό εμπορικό μοντέλο, δημιουργώντας διαφορετικά μοντέλα αποστειρωτών, που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες χιλιάδων επιχειρήσεων και ιδιωτών. Με αυτήν την πρακτική έχουμε καταφέρει να διαμοιράσουμε το κόστος έρευνας και ανάπτυξης των αποστειρωτών μας, σε πολλαπλάσια τεμάχια προς πώληση, προσφέροντας σε εξαιρετικά προσιτές τιμές τους αποστειρωτές, που ξεκινούν από τα 1.300 ευρώ, παρέχοντας την ίδια ποιότητα και ισχύ με τους Αμερικανικούς αποστειρωτές των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Συνήθως υπάρχει επαρκές απόθεμα, λόγο της μεγάλης ζήτησης οι παραγγελίες εκτελούνται συνήθως μετά από είκοσι ημέρες.

Αυτή η ημερομηνία μπορεί να επιμηκυνθεί ιδιαίτερα όταν υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση.

Προσφέρουμε προγράμματα μίσθωσης υπό προϋποθέσεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μας ενημερώσετε για τις ιδιαίτερες ανάγκες σας και μαζί θα βρούμε τον καλύτερο συνδυασμό ενοικίασης. Λόγω της υψηλής ζήτησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας Κορωνοϊού (COVID-19), υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να μπείτε σε μια μακρά λίστα αναμονής. Για αυτόν τον λόγο προτείνουμε την αγορά προκειμένου να καλύψετε άμεσα τις ανάγκες σας.

Ναι, υπάρχει το μοντέλο Covid-19 Sterilizer Pro Pulse Briefcase έχει σχεδιαστεί ακριβώς για αυτήν την ανάγκη και αποτελεί την ιδανική λύση για απολύμανση, σε διάφορες τοποθεσίες, όπως σπίτι γραφείο, ιατρείο κτλ.

Η εταιρία μας χρησιμοποιεί επί του παρόντος τις άμεσες πωλήσεις στην Ελλάδα.

Εάν επιθυμείτε να γίνετε διανομέας εκτός Ελλάδος παρακαλούμε να επικοινωνήστε μαζί μας.

Είμαστε προς το παρόν μία ιδιωτική εταιρεία με ιδία κεφάλαια. Είμαστε οικονομικά αυτάρκεις, αλλά πάντοτε είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις και προτάσεις. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να συζητήσουμε το ενδεχόμενο συνεργασίας.